We snakken naar liefde, gebrek aan zelfliefde

Gepubliceerd op 15 augustus 2023 om 15:07

Sommige van ons snakken naar liefde. Een partner in het leven. En andere van ons zijn erg independent en hebben zoiets van:” ik heb geen partner nodig in m’n leven ik ben goed alleen”

Vroeger was ik de tweede persoon. Hierdoor ben ik echt over een brug moeten gaan met mezelf om in te zien dat ik heel graag een partner wou en iemand waarmee ik het leven samen kon delen. Maar daar is niet alles me gezegd. Die gedachte en overtuiging doorbreken en anders inzien is 1 en een hele belangrijke punt!   Maar de handelings patronen doorbreken die daar bij horen is pas het echte werk.

Waarom? Want deze patronen zijn niet altijd helder en zichtbaar. En hier komen vaak de triggers bij kijken. Het kan pijn doen maar het is uiteindelijk liefde en/of je vind er onder een gebrek aan liefde. 

 

Maar we willen allemaal liefde. En tegelijkertijd stoten we liefde af met zoveel verschillende dingen. Soms doet liefde pijn. En de waarheid ook. Maar op het moment dat we gechallenged worden is het moment dat we moeten vechten om in liefde te blijven en op afstemming van onze hogere wens te blijven. Maar vaak bezwijken wij vaak onder de oude patronen. En dat is waar groei te behalen valt. (Oefening baart kunst)

 

Liefde is niet alleen maar romantiek en rozengeuren mannen schijn. Liefde is ook hard werken. Kwetsbaar zijn. Compassie hebben. Voor jezelf jezelf als je partner. Jezelf onderogen zien, elkaar onbewust triggeren, Helen, soms misschien niet uit kunnen staan. Maar aan de einde van de rit elke keer weer kiezen voor elkaar en voor liefde.


En als jij of je partner dat niet kan overwinnen gaat de relatie nergens anders gaan dan teleurstellingsland. Waar je weer jezelf onder ogen mag komen op jou tempo met minder triggers
🫣

 

Non of it is wrong. Doe wat goed voor jou is en wat jij aan kan. Maar ga de challenge ook aan. We snakken naar liefde en zien in dat we ons zelf meer lief moeten hebben anders zal het never werken in a healthy way. ❤️

 

I love you, you love you Okay?

 

(stay tuned voor deel 2)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.